Selecteer een pagina

Op woensdag 16 december 2015 zijn prof. mr. Ch.E. (Edgar) du Perron en prof. mr. M.J. (Matthias) Borgers door de Koning beëdigd tot raadsheren bij de Hoge Raad. Du Perron treedt toe tot de Civiele Kamer; Borgers tot de Strafkamer van de Hoge Raad. 

De heer du Perron (1965) werd in 2006 hoogleraar privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam; aan de universiteit waar hij in 1999 promoveerde op het onderwerp ‘derdenwerking van overeenkomsten’. De laatste jaren was hij decaan van de rechtenfaculteit. Met zijn beëdiging tot raadsheer bij het hoogste rechtscollege keert hij terug naar zijn vroegere werkverband, want eerder (vanaf 1993) werkte Du Perron al bij het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad.

Ook de Strafkamer van de Hoge Raad wordt versterkt met een hoogleraar uit het Amsterdamse. De heer Borgers (1973) werd in 2006 hoogleraar straf(proces)recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na zijn promotie over de ontnemingsmaatregel (Universtiteit van Tilburg, 2001) startte Borgers zijn carrière als advocaat op ons kantoor en stapte na enkele jaren over naar de wetenschap; eerst in Tilburg en later aan de VU.

Cassatieblog.nl

Share This