Selecteer een pagina

De ministerraad heeft op 21 augustus 2020 ingestemd met de benoeming van een vice-president en 3 raadsheren in de Hoge Raad der Nederlanden.

  • mr. Mariken van Hilten (1964) wordt de nieuwe vicepresident van de belastingkamer van de Hoge Raad met ingang van 1 november 2020. Zij volgt Dineke de Groot op die met ingang van die datum president van de Hoge Raad wordt.

    Van Hilten is sinds september 2015 werkzaam als raadsheer in de belastingkamer van de Hoge Raad. Daarvoor was zij onder meer werkzaam als advocaat-generaal bij het parket bij de Hoge Raad, als raadsheer bij het gerechtshof Amsterdam en ’s-Hertogenbosch en als belastingadviseur. Ook is zij een aantal jaar als (bijzonder) hoogleraar verbonden geweest aan de Universiteit Leiden (1997 – 2002) en de VU in Amsterdam (2009 – 2012). Sinds 2016 is zij als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

  •  mr. Annemarie ter Heide tot raadsheer in de civiele kamer per 1 oktober 2020;
    Ter Heide is senior raadsheer in het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Van 2001 tot 2006 was zij gerechtsauditeur bij de Hoge Raad.
  • mr. Arjo van Eijsden tot raadsheer in de belastingkamer per 1 november 2020;
    Van Eijsden is belastingadviseur en tax partner bij Ernst & Young Belastingadviseurs LLP in Rotterdam. Sinds 2017 is hij lid van het dagelijks bestuur van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs.
  • prof. mr. Sierd Schaafsma tot raadsheer in de civiele kamer per 1 mei 2021. Schaafsma is senior raadsheer in het gerechtshof Den Haag en hoogleraar internationaal privaatrecht aan de Universiteit Leiden. Eerder was Schaafsma advocaat en medewerker bij het Wetenschappelijk Bureau van de Hoge Raad.

 

Share This