Selecteer een pagina

In de Hoge Raad worden vijf nieuwe raadsheren benoemd: mevrouw mr. A.L.J. van Strien, mevrouw mr. E.F. Faase, de heer prof. mr. M.J. Borgers, mevrouw mr. M.E. van Hilten en de heer prof. mr. C.E. du Perron. Laatstgenoemde treedt toe tot de Civiele Kamer.

Mevrouw Van Strien (1961) begint 1 juni 2015 in de Strafkamer van de Hoge Raad. Op dit moment is zij senior raadsheer in het gerechtshof in Den Haag. Tevens is zij op detacheringsbasis werkzaam als raadsadviseur bij de directie Wetgeving en Juridische Zaken van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Mevrouw Faase (1958) begint 1 september 2015 in de Strafkamer van de Hoge Raad. Zij is thans senior raadsheer in het gerechtshof in Amsterdam.

De heer Borgers (1973) begint 1 januari 2016 in de Strafkamer van de Hoge Raad. Hij is op dit moment hoogleraar straf(proces)recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Mevrouw Van Hilten (1964) begint 1 september 2015 in de Belastingkamer van de Hoge Raad. Thans is zij advocaat-generaal bij de Hoge Raad.

De heer Du Perron (1965) begint 1 april 2016 in de Civiele Kamer van de Hoge Raad. Hij is op dit moment hoogleraar privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam en decaan aan de juridische faculteit.

Cassatieblog.nl

Share This