Selecteer een pagina

In de periode van 21 t/m 28 juni 2013 gold een publicatiestop van uitspraken op rechtspraak.nl. In verband daarmee zullen sommige arresten van de Hoge Raad van 28 juni 2013 met vertraging op Cassatieblog verschijnen.

Van LJN naar ECLI

De publicatiestop was noodzakelijk om van ruim een miljoen uitspraken het landelijke publicatienummer (LJN) om te zetten naar een Europees publicatienummer (ECLI). De publicatiestop is inmiddels opgeheven en de uitspraken van vorige week zullen alsnog gepubliceerd worden. Daar gaat kennelijk enige tijd overheen, want de uitspraken van de Civiele Kamer van de Hoge Raad van afgelopen vrijdag zijn nog niet beschikbaar.

Voor zover de redactie over de uitspraken beschikt, zal de bespreking daarvan alvast gepubliceerd worden. Zodra de uitspraken op rechtspraak.nl beschikbaar zijn, zullen de ECLI-nummers toegevoegd worden.

Deeplinks naar LJN

In tegenstelling tot de mededeling op rechtspraak.nl van 31 oktober 2012 (de omzetting was oorspronkelijk vorig najaar gepland) dat de LJN-deeplinks gewoon blijven werken, functioneren de LJN-deeplinks in eerdere berichten op Cassatieblog (nog) niet naar behoren. De redactie van rechtspraak.nl liet weten dat aan een oplossing gewerkt wordt. De uitspraken zijn via rechtspraak.nl (zoeken op LJN) wel eenvoudig terug te vinden.

Meer informatie over de Europese publicatienummers is te vinden op rechtspraak.nl.

UPDATE 2 juli 21:45u (SK): De LJN-deeplinks doen het weer. Het volgen van een LJN-deeplink naar een uitspraak van de Hoge Raad leidt nu naar een zoekresultatenscherm waar gekozen kan worden tussen de uitspraak van de Hoge Raad en de conclusie van het parket. Die twee stukken hebben een verschillende ECLI gekregen, terwijl ze vroeger onder hetzelfde LJN-nummer te vinden waren.

UPDATE 4 juli 14:45u (KJ): De uitspraken van de civiele kamer van de Hoge Raad van 28 juni jl. worden momenteel gepubliceerd op rechtspraak.nl. Zij zullen (voor zover dat niet reeds gebeurd is) binnenkort op Cassatieblog worden besproken.

Cassatieblog.nl

Share This