Selecteer een pagina

De president van de Hoge Raad, mr. G.J.M. (Geert) Corstens, is door zijn Europese collega’s gekozen tot voorzitter van het Network of Presidents of the Supreme Judicial Courts of the Member States of the European Union. Dit netwerk biedt een forum voor kennisuitwisseling tussen de hoogste rechtscolleges van de EU-lidstaten en de Europese Unie.

Het netwerk van Presidenten is in 2004 tot stand gekomen en organiseert onder meer uitwisseling van leden van de hoogste rechtscolleges en heeft een jurisprudentieportaal ontwikkeld dat toegang biedt aan nationale jurisprudentie van collega-rechtscolleges.

Corstens volgt de voormalige president van de Hongaarse Hoge Raad András Baka op, die in oktober 2011 voor deze functie was verkozen, maar die als gevolg van nieuwe wetgeving over de benoeming van Hongaarse rechters uit zijn functie als president is ontslagen. In zijn rede ter gelegenheid van de installatie van drie nieuwe vice-presidenten in de Hoge Raad, hier besproken op Cassatieblog, vroeg Corstens onlangs aandacht voor deze verontrustende ontwikkelingen.

Zie ook: rechtspraak.nl, persbericht van 17 januari 2012

Cassatieblog.nl

Share This